Η Epson συνεχίζει την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση της Αρκτικής
Η Epson, συνέχισε τις προσπάθειές της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη με μια νέα καμπάνια που εστιάζει στο θέμα της υπερθέρμανσης της Αρκτικής και στο πώς οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές μπορούν να λάβουν περισσότερα μέτρα για να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.
Η καμπάνια βασίζεται στην εκστρατεία της Epson που παράγεται από το National Geographic CreativeWorks. Η περσινή καμπάνια κέρδισε ένα βραβείο Webby ως ο νικητής του People’s Voice στην κατηγορία του περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αφιερωμένου σε θέματα αειφορίας, κλίματος και περιβάλλοντος.
Στη φετινή εκστρατεία, ο Εξερευνητής του National Geographic και οικολόγος καθηγήτρια Isla Myers-Smith του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου περιγράφει λεπτομερώς την έρευνά της σχετικά με το πώς οι αυξανόμενες θερμοκρασίες και οι εποχές της θερμοκρασίας οδηγούν σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται «πρασίνισμα της Αρκτικής».
Για σχεδόν είκοσι χρόνια, ο καθηγητής Isla Myers-Smith έχει μελετήσει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στην Αρκτική τούνδρα. Τα τελευταία χρόνια, αυτή και οι συνάδελφοί της έχουν παρατηρήσει μια ξεχωριστή τάση, με τα δέντρα και τους θάμνους να αναπτύσσονται πιο εύκολα στην Αρκτική, όπου ο μόνιμος παγετός ξεπαγώνει.
Καθώς οι θερμοκρασίες θερμαίνονται, ο μόνιμος παγετός ξεπαγώνει, απελευθερώνοντας άνθρακα που είναι αποθηκευμένος σε αυτό, κυρίως με τη μορφή μερικώς αποσυντεθειμένων αρχαίων φυτών και ζώων. Και καθώς το έδαφος θερμαίνεται, τα φυτά ψηλώνουν και γίνονται πιο πυκνά, αιχμαλωτίζοντας το χιόνι που λειτουργεί ως κάλυμμα για να μονώνει το έδαφος και να επιταχύνει περαιτέρω τη θέρμανση για να απελευθερώσει περισσότερο άνθρακα.
Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι ο μόνιμος πάγος του κόσμου θα ξεπαγώσει ουσιαστικά μέχρι το 2100. Τον Ιανουάριο του 2022, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Reviews Earth & Environment, προέβλεψε ότι η απόψυξη του μόνιμου πάγου θα μπορούσε να απελευθερώσει έως και 624 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως στην ατμόσφαιρα. Η καθηγήτρια Myers-Smith και οι συνεργάτες της δημοσίευσαν μια ξεχωριστή μελέτη στο Nature Reviews Earth & Environment, η οποία διαπίστωσε ότι η αλλαγή της βλάστησης της τούνδρας, συμπεριλαμβανομένων των αυξανόμενων θάμνων, θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ρυθμό απόψυξης του μόνιμου παγετού.
Η καθ. Isla Myers-Smith πιστεύει ότι είναι κρίσιμο να κατανοήσουν οι άνθρωποι τις επιπτώσεις του πρασίνου της Αρκτικής και πώς οι μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή μπορούν να έχουν θετική επίδραση στο περιβάλλον.
“Από την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι μέχρι το ποδήλατο στη δουλειά και το φαγητό τοπικά, ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι σημαντικό για όλους μας να γνωρίζουμε πώς οι επιλογές μας επηρεάζουν το περιβάλλον – στις αυλές μας και σε όλο τον πλανήτη.”